Hádzaná: Prešov sa po víťazstve v Bosne priblížil k štvrťfinále PVP

04.12.2005 Celý región

Doboj 3. decembra (TASR) - Hádzanári slovenského majstra Tatrana Prešov zvíťazili v sobotu v úvodnom zápase osemfinále Pohára víťaza pohárov v bosnianskom Do...
Doboj 3. decembra (TASR) - Hádzanári slovenského majstra Tatrana Prešov zvíťazili v sobotu v úvodnom zápase osemfinále Pohára víťaza pohárov v bosnianskom Doboji nad miestnym RK Sloga 31:27 a pred budúcotýždňovou domácou odvetou (v sobotu o 18.00) si vytvorili výbornú východiskovú pozíciu na postup do najlepšej osmičky súťaže.

Zverenci trénera Františka Šulca nepodľahli typicky balkánskemu búrlivému prostrediu v miestnej školskej telocvični a celý prvý polčas si udržiavali tesný náskok a to aj napriek strate piliera obrany Tumidalského, ktorý už v 10. min utrpel ťažký výron členku. Bulharskí rozhodcovia navyše častejšie vylučovali hosťujúcich hráčov, no bosnianskemu tímu sa nedarilo využiť to na zvrat. Už beztak sľubný remízový stav po prvom dejstve Prešovčania po obrátke ešte vylepšili a niekoľko minút pred koncom už vyhrávali o sedem gólov (29:22). V bránke Tatrana podal skvelý výkon ukrajinský gólman Vadim Bražnyk, ktorý nielen že zneškodnil viacero dobrých streleckých príležitostí súpera, ale skvele sa predviedol aj v základaní rýchlych protiútokov, z ktorých prešovské krídla nastrieľali dovedna až 17 gólov. Z veľkého náskoku slovenský klub síce v samotnom závere trochu stratil, no do odvety pôjde aj tak vo veľmi výhodnom postavení.
\"Bolo by však trestuhodné myslieť si, že postup nám už nemôže ujsť a musíme sa držať pri zemi, \" upozornil tréner Šulc a pokračoval: \"Chýbali nám informácie o sile súpera, no dôležité bolo, že sme ho nepodcenili, lebo by sme na to boli veľmi tvrdo doplatili. V obojstranne tvrdom stretnutí dominovali obrany a musím povedať, že tá naša zahrala tak, ako som ju ešte počas môjho pôsobenia na prešovskej lavičke nevidel. Poklonu za výkon si zaslúži aj skvelý Bražnyk. \"
Majiteľ klubu Miloslav Chmeliar: \"Teší ma, že chlapci tento zápas zvládli aj napriek veľmi temperamentnému prostrediu, či nepriazni rozhodcov. Vynikajúci výkon podal Bražnyk nielen svojimi zákrokmi, ale trúfam si povedať, že založil minimálne desať gólových akcií. Tumidalský doplatil na mimoriadne zlý povrch palubovky. Celkovo hala bola podľa mňa v katastrofálnom stave, napríklad na jej stenách boli ešte stopy po guľkách z nedávnej vojny. \"

Osemfinále PVP, 1. zápas:
RK Sloga Doboj - Tatran Prešov 27:31 (14:14)
Najviac gólov Doboja: Stojanovič 7, Omerovič 6
Zostava a góly Prešova: Bražnyk - Fuňak 11, Pokotylo 8/3, Kozlov 5, Pekár 4, Čorej 1, Huňady, Tumidalský, Gruca, Jančo 2, Marušák
Vylúčenia: 5:5
pok. hody: 1/1 - 4/3
rozhdodcovia: Bašev, Dobrev (Bulh. )
1500 divákov
 

Vyberte región